Militant kopist
Fildeling, politikk, marx, politikerhets.

mai
13

I det siste har det vært endel liv på Twitter-hashen #krevsvar om rettssaken rundt Max Manus-fildeleren. Personvernet har plutselig blitt arkivert!

Post- og Teletilsynet har nemlig gitt private aktører (les: advoktatfirmaet Simonsen, som arbeider for filmindustrien) tillatelse til å drive privat piratjakt for så å få utlevert personinfo bak en IP-adresse de mistenker, slik at de kan kjøre rettssak mot enkeltbrukere. Dette er en skummel utvikling, hvor bransjen selv får lov til å drive politiarbeid, overvåkning, hente ut personlig info. Hvor ble personvernet av?

Venstres Trine Skei Grande var først ute med en uttalelse om å kreve debatt om digitale rettigheter, og at Venstre er imot at andre enn politiet skal ha rett til å kreve slike opplysninger. Rødt fulgte opp med “Et angrep på personvernet”- et brev til regjeringen hvor Rødt krever at Post- og teletilsynets avgjørelse overstyres, og at vi får tilbake personvernet vårt.

Men hvor er alle de andre partiene og politikerne? Tør de ikke mene noe, i frykt for å gå imot industrien? Skjønner de ikke saken? Sånn går det når politiker-standen domineres av den eldre garde som har mer enn nok med å bruke Kvasir. Og imens bygger industrien politistaten.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

2 kommentarer»

RSS-strøm med kommentarer til dette innlegget.
Tilbakesporings-URL

  1. oi… jeg visste ikke at Rødt hadde meninger om fildeling.. Trodde ikke Torstein Dale brydde seg om sånt.. Når det gjelder andre partier har jeg fått med meg at Miljøpartiet De Grønne er gode på digitale rettigheter :-)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    lille makrell - mai 13, 2009 at 5:14 pm

  2. Det er stortsett MDG, Rødt og Venstre som er gode på dette, tidvis også SV (men for tida er det mest snakk, lite handling, fra den kanten). Torstein bryr seg om sånt :) Men du vet, Rødt er flere enn Torstein, blant annet et IT-utvalg hvor jeg tilfeldigvis sitter ;)

    Tips oss hvis denne kommentaren er upassende

    Decline - mai 13, 2009 at 7:48 pm

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00